Ris på filmjölk - JA DU LÄSTE RÄTT :D

Min man är libyer (norra afrika) och där har dom väldigt annorlunda matkultur,
Libyen som land är inte så öppet och har därför extremt mycket kvar av sin kultur.
Maten till min besvikelse var dock väldigt ensidig men väldigt god och rejäl.

Min man älskar ris kokat på laban (filmjölk) och sa att han skulle uppskatta mig mycket mer om jag lärde mig detta *LOL*


Jag som är väldigt älskvärd tog chansen och lärde mig detta : P

super enkelt
jag gör på basmati.

2 koppar filmjölk (vanlig)
1 kopp vatten

1 och en halv kopp basmati ris.


koka upp filmjölken och vattnet med liiiiiiite salt, och liiiiiite olja.
när det kokar häll i riset, sänk till lägsta.
låt det koka färdigt , voila!

lägg upp riset klicka en stor sked smör över och ät med . grillat kött, kyckling, eller grönsaker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0