(turlu) Tava
Denna maträtt heter ( Turlu) Men man kan även säga Tava Till den.
Jag brukar inte köra med mått, ögonmått har jag =)
Bismillahirrahmanirrahim
Du Behöver...
1 medelstor aburjin (aubergine)
3 Mellanstora potatisar
2 LöK ta mer om du vill ha mera lök = ) det blir godare
broccoli ta hur mycket du vill
3 stycken färska tomater
pesilja färska
1 st Zucchini
1 st stor paprika
salt, lite starkt peppar. beror helt på hur mycket starkt man vill ha
lammkött ( hur mycket du önskar sj att lägga in) med ben eller utan spelar ingen roll, du kan välja ta kyckling bröst eller kyckling lår , men jag kör med lamm = )
1 citron
( Till denna mat ska man helst ha ris., eftersom potatis finss redan i grytan.)
Rekomenderar vitt riss.
Denna mat tar lite tid att laga men passar perfect till när man ska ha något speiciellt aid eller fredagar.
Nu steg 2 att laga maten =)
Ta lammköttet och dela i normal stora bitar. och låt dem koka tills dem blir mjuka.
Skala aburjinen potatisen löken Zucchinin, löken
Man ska steka dem först innan man lagar dem i såsen.
Dela potatisarna aburjinen och Zucchin paprikan löken tomaten i normal stora bitar rund formade.
Värm pannan med olja i, när oljan är tillräckligt varm .Fritera popatisen och efteråt Zucchin och sedan papkiran och sedan aburjinen. och till sist stek lamkötten efter att dem har kokat klart.,
Eftersom dem salmlar så mycket olje när dem friteras så lägg dem på en servett så att oljan kan rinna av.
När du har stekt allt kan du göra såsen på engång in i stekpannan.
med lagom olja , stek löken och tomaterna och sedan lägg tomatrue sånt som man har till sharba, som ger extra färg, lägg in persiljan som du har hackat i små bitar.,
tillägg salt peppar saft av färsk citron .... och lite starkt peppar.Lägg lite vatten i och låt såsen koka. 15 minuter med lagom mycket vatten.,
Nu ska vi göra klart grytan = ))) uuuyff att bara skriva känns som man har lagat den.. = )
Så nu tar du en annan kastrull och lägger liteeeee olja eftersom det finns ganska mycket olja i sj grönskaerna.
Nu ska du placera grönsakerna i ordning i den kasturullen,.
Placera potatisarna och sedan aburjinerna och sedan Zucchin , och sedan bråkkolin och paprikan och till sisst lamköttet på toppen.
sen tar du denna färdiga såsen som vi gjorde vid sidan och häller på denna grytan.. hmm muummsss = ))) Hirrr
Sedan kokar du alltihopa i cirka 15-20 muniter i lagom värme. grytan ska inte ha för mycket vatten det ska vara lagomt.-
Servera grytan med vitt ris. och sallad till.
Smaklig måltidddd = )
Ps: Förlåt om det var krongligt recept =)
Fortsättning följerr= ))))) med andra receptt insaALLAH
inskickat av söta umm firdous
Jag brukar inte köra med mått, ögonmått har jag =)
Bismillahirrahmanirrahim
Du Behöver...
1 medelstor aburjin (aubergine)
3 Mellanstora potatisar
2 LöK ta mer om du vill ha mera lök = ) det blir godare
broccoli ta hur mycket du vill
3 stycken färska tomater
pesilja färska
1 st Zucchini
1 st stor paprika
salt, lite starkt peppar. beror helt på hur mycket starkt man vill ha
lammkött ( hur mycket du önskar sj att lägga in) med ben eller utan spelar ingen roll, du kan välja ta kyckling bröst eller kyckling lår , men jag kör med lamm = )
1 citron
( Till denna mat ska man helst ha ris., eftersom potatis finss redan i grytan.)
Rekomenderar vitt riss.
Denna mat tar lite tid att laga men passar perfect till när man ska ha något speiciellt aid eller fredagar.
Nu steg 2 att laga maten =)
Ta lammköttet och dela i normal stora bitar. och låt dem koka tills dem blir mjuka.
Skala aburjinen potatisen löken Zucchinin, löken
Man ska steka dem först innan man lagar dem i såsen.
Dela potatisarna aburjinen och Zucchin paprikan löken tomaten i normal stora bitar rund formade.
Värm pannan med olja i, när oljan är tillräckligt varm .Fritera popatisen och efteråt Zucchin och sedan papkiran och sedan aburjinen. och till sist stek lamkötten efter att dem har kokat klart.,
Eftersom dem salmlar så mycket olje när dem friteras så lägg dem på en servett så att oljan kan rinna av.
När du har stekt allt kan du göra såsen på engång in i stekpannan.
med lagom olja , stek löken och tomaterna och sedan lägg tomatrue sånt som man har till sharba, som ger extra färg, lägg in persiljan som du har hackat i små bitar.,
tillägg salt peppar saft av färsk citron .... och lite starkt peppar.Lägg lite vatten i och låt såsen koka. 15 minuter med lagom mycket vatten.,
Nu ska vi göra klart grytan = ))) uuuyff att bara skriva känns som man har lagat den.. = )
Så nu tar du en annan kastrull och lägger liteeeee olja eftersom det finns ganska mycket olja i sj grönskaerna.
Nu ska du placera grönsakerna i ordning i den kasturullen,.
Placera potatisarna och sedan aburjinerna och sedan Zucchin , och sedan bråkkolin och paprikan och till sisst lamköttet på toppen.
sen tar du denna färdiga såsen som vi gjorde vid sidan och häller på denna grytan.. hmm muummsss = ))) Hirrr
Sedan kokar du alltihopa i cirka 15-20 muniter i lagom värme. grytan ska inte ha för mycket vatten det ska vara lagomt.-
Servera grytan med vitt ris. och sallad till.
Smaklig måltidddd = )
Ps: Förlåt om det var krongligt recept =)
Fortsättning följerr= ))))) med andra receptt insaALLAH
inskickat av söta umm firdous
Kommentarer
Postat av: Sofia
låter gott :)
Postat av: Noor al hoda
Ma sha Allaah låter mumms! tack syster umm hudhaifa för de goda recepten du delat med dig, ser framemot att pröva dem!
Trackback