kalhai ghosht - köttgryta

500 g nötkött bitar (bäst med sån man har i gryta)  kyckling(inner)file går nog lika bra
2 gul lök
ca 2 vitlöksklyftor
en bit ingefära, ca 2 cm
ca 300 g krossad tomat (gärna finkrossad)
1 tsk gurkmeja
1 tsk koriander
1 tsk garam masala
1 tsk spiskummin
1 tsk salt



ta en djup/hög gryta och lägg i olja på hög värme.. Bryn köttet snabbt, ca 2 min så det får lite färg.
hacka lök, vitlök och ingefära, gärna i en mixer, i små bitar, och lägg i grytan. stek tillsammans med köttet,
och lägg i kryddor och sätt på hög värme för att smakerna /kryddorna ska komma fram.
häll i krossad tomater, och koka upp lite och häll i vatten.
Koka på 3an, tills köttet är mjukt, cirka 1- 1½ timme. Man ser att det är klart när oljan har flytit upp mot ytan.
Köttet ska vara mjukt och mört.


av Jumaimah


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0