Tagine med lamm och torkade plommon

Tagine med lamm och torkade plommon

Det här är en god mustig gryta smaksatt med torkade plommon, mandlar och saffran. Servera med cous-cous, harissa och yoghurtsås. Överbliven gryta kan frysas.

      Recept 8 portioner

      1 kg lammstek i bitar
      300 gram torkade plommon
      0,5 dl olivolja
      2 gula lökar
      2 klyftor vitlök
      2 bitar kanel
      1 tsk mald kanel
      1 tsk mald ingefära
      0,5 gram saffran
      3 msk sesamfrön
      2 dl mandlar
      3 msk socker
      1 tsk salt

Koka upp en liter vatten och lägg i plommon. Ställ åt sidan. Hacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull och tillsätt under tiden kött lite i taget. Tillsätt plommon, kanel, ingefära, saffran, socker och salt. Koka på medelvärme i två timmar på medelvärme. Koka mandlarna i lite vatten. Skölj i kallt vatten och skala. Rosta mandlar och sesamfrön i en panna och dekorera grytan innan servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0