Spett med marockansk kryddblandning
Spett med marockansk kryddblandning
Servera med cous-cous, yoghurtsås, harissa samt chermoula.
Recept 4 portioner
600 gram mört kött från kyckling
2 msk mald spiskummin
0,5 g saffran
1 msk paprikapulver
0,5 tsk kajennpeppar
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olivolja
1 tsk lökpulver
12 små träspett
Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme. Lägg spetten i vatten under tiden. Trä upp kött på spett (tre var) och stek i ugn på 200 grader grill i 10-15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under. Alternativt kan man grilla ute eller steka dem i grillpanna.
Servera med cous-cous, yoghurtsås, harissa samt chermoula.
Recept 4 portioner
600 gram mört kött från kyckling
2 msk mald spiskummin
0,5 g saffran
1 msk paprikapulver
0,5 tsk kajennpeppar
0,5 dl citronsaft
0,5 dl olivolja
1 tsk lökpulver
12 små träspett
Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme. Lägg spetten i vatten under tiden. Trä upp kött på spett (tre var) och stek i ugn på 200 grader grill i 10-15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under. Alternativt kan man grilla ute eller steka dem i grillpanna.
Kommentarer
Trackback