Spett med marockansk kryddblandning

Spett med marockansk kryddblandning

      Servera med cous-cous, yoghurtsås, harissa samt chermoula.

      Recept 4 portioner

      600 gram mört kött från kyckling
      2 msk mald spiskummin
      0,5 g saffran
      1 msk paprikapulver
      0,5 tsk kajennpeppar
      0,5 dl citronsaft
      0,5 dl olivolja
      1 tsk lökpulver
      12 små träspett

Skär köttet i små kuber (2x2 cm). Arbeta ihop kött och övriga ingredienser i en bunke. Marinera så länge du har tid. Gärna någon timme. Lägg spetten i vatten under tiden. Trä upp kött på spett (tre var) och stek i ugn på 200 grader grill i 10-15 minuter. Vänd då och då. Ha gärna en långpanna med folie under. Alternativt kan man grilla ute eller steka dem i grillpanna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0