Kyckling med bröd, bosnisk maträtt

Kyckling med bröd, bosnisk maträtt
 
Till en långpanna (ca 4 pers)

Hel kyckling eller kycklinglår i bitar (så mycket som ni äter)
Salt och grovmalen peppar
Någon neutral olja
Degen:
9 dl mjöl
4 dl yoghurt
5 dl vatten
2 ägg
1,5-2 tsk salt

Värm ugnen till 200 grader

Dela kycklingen i bitar (dela tex kycklinglår på hälften) och häll på lite salt, peppar och olja och blanda. Låt det stå ett tag.

Blanda ihop degen i en bunke
Häll lite olja i långpannan

Värm i ugnen 5 min

Ta ut pannan och häll på smeten

Lägg kycklingbitarna lite fint ovanpå
Grädda i ugnen tills den blir brun
Ta ut den ur ugnen, stäng av värmen

Häll lite grädde ovanpå (vanlig eller matlagningsgrädde)

Ställ in i ugnen 10 min

Färdigt!

Inskickat av Sonya

Kommentarer
Postat av: Malinna

Det vart ungefär som ungpannkaka med kyckling istället för fläsk, jag personligen är inte så förtjust i ungspannkaka, men resten av familjen tyckte det var jätte gott! Passade ju bra med kyckling också :)

2007-09-08 @ 12:35:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0