Kyckling med bröd, bosnisk maträtt
Kyckling med bröd, bosnisk maträtt
Till en långpanna (ca 4 pers)
Hel kyckling eller kycklinglår i bitar (så mycket som ni äter)
Salt och grovmalen peppar
Någon neutral olja
Salt och grovmalen peppar
Någon neutral olja
Degen:
9 dl mjöl
4 dl yoghurt
5 dl vatten
2 ägg
1,5-2 tsk salt
9 dl mjöl
4 dl yoghurt
5 dl vatten
2 ägg
1,5-2 tsk salt
Värm ugnen till 200 grader
Dela kycklingen i bitar (dela tex kycklinglår på hälften) och häll på lite salt, peppar och olja och blanda. Låt det stå ett tag.
Blanda ihop degen i en bunke
Häll lite olja i långpannan
Värm i ugnen 5 min
Ta ut pannan och häll på smeten
Lägg kycklingbitarna lite fint ovanpå
Grädda i ugnen tills den blir brun
Ta ut den ur ugnen, stäng av värmen
Häll lite grädde ovanpå (vanlig eller matlagningsgrädde)
Ställ in i ugnen 10 min
Färdigt!
Inskickat av Sonya
Dela kycklingen i bitar (dela tex kycklinglår på hälften) och häll på lite salt, peppar och olja och blanda. Låt det stå ett tag.
Blanda ihop degen i en bunke
Häll lite olja i långpannan
Värm i ugnen 5 min
Ta ut pannan och häll på smeten
Lägg kycklingbitarna lite fint ovanpå
Grädda i ugnen tills den blir brun
Ta ut den ur ugnen, stäng av värmen
Häll lite grädde ovanpå (vanlig eller matlagningsgrädde)
Ställ in i ugnen 10 min
Färdigt!
Inskickat av Sonya
Kommentarer
Postat av: Malinna
Det vart ungefär som ungpannkaka med kyckling istället för fläsk, jag personligen är inte så förtjust i ungspannkaka, men resten av familjen tyckte det var jätte gott! Passade ju bra med kyckling också :)
Trackback