Chermoula

Chermoula ? sås till fisk med mera
recept

Marockos motsvarighet till pesto. Marinera gärna fisk i såsen och ugnstek i en form på 200 grader några minuter. Servera med sallad på cous-cous, harissa samt yoghurtsås. Passar också att droppa över grönsaker, till cous-cous samt till grillat. Håller sig i kylen.

      Recept till en sats

      2 dl finhackad färsk koriander (cirka en kruka)
      2 dl finhackad färsk persilja (ett knippe)
      3 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
      0,5 tsk salt
      1 tsk paprikapulver
      1 tsk mald spiskummin
      2 dl citronsaft
      4 stora klyftor vitlök
      0,5 tsk kajennpeppar

      Mixa allt eller hacka koriander och persilja och blanda med resten till en sås.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0