Börek med fetaost
Börek med fetaost
12 yufkablad (filodeg)
Fyllning:
150 g fetaost, riven
150 g mozarella, riven
0,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 krm salt (kan uteslutas)
1 krm svartpeppar (kan uteslutas)
50 g smält smör till pensling
1 tsk sesamfrö
1. Värm ugnen till 200 grader C.
2. Blanda fetaost och mozzarella med ägg, mjölk och hackade örter.
3. Placera en matsked av blandningen på ett ark filodeg. Vik in kanterna och rulla en cigarr av filodegsknytet. Placera filodegsknytet på en smord ugnsform med skarven nedåt, upprepa proceduren med resterande ostblandning.
4. Pensla knytena med smält smör och strö sesamfrön över. Grädda i ugn cirka 20 minuter tills de fått fin färg.
man kan även ha små köttfärs eller kyckling röror inuti
12 yufkablad (filodeg)
Fyllning:
150 g fetaost, riven
150 g mozarella, riven
0,5 dl mjölk
1 ägg
2 msk hackad persilja
1 msk hackad mynta
1 krm salt (kan uteslutas)
1 krm svartpeppar (kan uteslutas)
50 g smält smör till pensling
1 tsk sesamfrö
1. Värm ugnen till 200 grader C.
2. Blanda fetaost och mozzarella med ägg, mjölk och hackade örter.
3. Placera en matsked av blandningen på ett ark filodeg. Vik in kanterna och rulla en cigarr av filodegsknytet. Placera filodegsknytet på en smord ugnsform med skarven nedåt, upprepa proceduren med resterande ostblandning.
4. Pensla knytena med smält smör och strö sesamfrön över. Grädda i ugn cirka 20 minuter tills de fått fin färg.
man kan även ha små köttfärs eller kyckling röror inuti
Kommentarer
Trackback