Amerikanska chokladmuffins
Amerikanska chokladmuffins
12 st stora eller 20 små muffins i pappersformar.
4dl vetemjöl.
1 3/4dl socker.
4 tsk Fazer bakpulver.
2tsk Vanillinsocker
2 krm salt.
1 tsk kanel.
1 dl Ögoncacao.
100 gr grovhackad Fazer Block mörk.
1 ägg.
3 dl mjölk.
1 dl olja.
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vanilinsocker, salt, kanel och cacao. Rör om och blanda väl. Tillsätt chokladhacket. Vispa ihop ägg, mjöl och olja ca 1 min. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 st muffins eller 20 st pappersformar. Grädda i 20-25 min i mitten av ugnen. Små muffins ca 15 min.
Tips
Grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen. Byt ut vetemjölet mot specialvetemjöl för att få fluffigare muffins.
Lycka till!inskickat av Sonya