Bamya = OKRA

Assalamu Alaikum wa rahmatAllahu wa barakatuhu
 
  Bamya = OKRA
 
 
Denna maträtt lagas  flest av mellanöstern länderna syrien irak iran, turkiet, även i libya har jag hört att man lagar det. I pakistan och indien också.
 
Du behöver...
 
Bamya  = okra  i  burk, det finns att köpa på flesta av utländska butiker, dem finns även i påse, men jag rekomenderar i burk.
 

2 stora lök
tomatpurie tomatsås
salt, peppar
Lammkött med ben eller utan spelar ingen roll
citron
 
Först kokar du lamköttet i en annan kasturull tills dem blir mjuka,
du hackar löken och fräser dem i kastrullen med lagom olja
sedan lägger du i lamköttet och efteråt tomatsåsen  salt peppar. och 1 glas vatten. sedan låter du dem koka en stund och efteråt lägger du in bamya. och lägger lagom mycket vatten, citronsaft av färsk citron. och sedan låter du grytan koka 35-40 minuter i lagom värme. gyrtan ska inte ha för mycket vatten därför kokar man ordentlig så att  grytan får en bra volym. När du  känner att köttet e mjuk och bamyan är klar  är dem klara insaALLAH = )))))
 
Rekomenderar vitt ris,   du kan göra risen med russin och nötter om du vill eller bara vitt., 
 
 
 
inskickat av umm firdous, gävle

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0