Firres Fiskgratäng - bus enkelt!


2-4 portioner

tid :  30-40 min




Ingredienser :

Vit fisk , (torsk, pangius? lr vad den heter : P
3 potatisar, mellan/stora
1 vitlöksklyfta
halv gul lök
kryddor, salt, peppar, paprikapulver, chili.
4 hård kokta ägg
2 stora matskedar smör
olja

Tina fisken, skala potatisen.
skär potatisen i tunna skivor, lägg i botten på en ugnsäker form (inte för stor)
krydda lagom över potatisen, hacka gul löken i små bitar och ha över potatisen, riv vitlöken och blanda ner med det.
lägg fisken över potatisen, brevid varanda. så dom täcker potatisen.
krydda över fisken. ha i lite olja här å där.
skala dom hårdkokta äggen när dom är varma blanda i en skål med smöret.
hacka ägget med gaffel eller kniv i skålen, så kommer det bli som en tjock sås.
häll sedan detta som ett täcke över fisken.
smaka av med salt å peppar.

ha lite vatten i, kanske 1 dl.

in i ugnen på 200 grader typ 15 min

stick ner en gaffel i fisken å potatisen å känn efter att den är färdig.
låt äggsåsen å fisken få lite gyllen brun färg.

servera med rom sås, dill, creme fraische, ris


mumms,  en favorit för barnen : D


om du gillar att löken är mjuk så kan du steka den lite innan du har den över potatisen.


tack å hej leverpastej  mvh cooola firre

RSS 2.0