Tagine med kikärtor

Tagine med kikärtor

Här är ett vegetariskt alternativ. En god gryta att sleva på cous-cous (kokt enligt paketet). Chermoula, harissa och yoghurtsås passar också till. Liksom finhackad inlagd citron.

      Recept 4 portioner

      600 gram kokta kikärter
      1 burk hela tomater (400 gram)
      15 cm purjolök
      2 klyftor vitlök
      0,5 dl olivolja
      2 paprikor
      2 medelstora morötter
      1 zucchini
      2 msk tomatpuré
      0,5 tsk mald koriander
      0,5 tsk gurkmeja
      1 tsk mald spiskummin
      0,5 tsk saffran
      3 dl russin
      3 dl mandlar eller valnötter

Skölj och hacka lök. Fräs i olivolja. Skölj och skär paprika, morötter och zucchini i bitar. Tillsätt med kikärter, tomatpuré och kryddor samt russin. Stek under omrörning i fem minuter. Tillsätt tomater och koka upp. I en panna vid sidan värms mandlar upp och rostas lätt. Salta dem och garnera grytan vid servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0