Matig cous-cous

Matig cous-cous

Detta är ett gott tillbehör till de flesta rätter. Stekt kyckling, grillspett,  ja, vad man vill. Med yoghurtsås, harissa och chermoula går rätten i marockansk stil.

      Recept 4 portioner

      4 dl cous-cous
      0,5 huvud blomkål
      2 medelstora morötter
      1,5 dl mandlar eller valnötter
      1,5 dl russin
      0,5 tsk gurkmeja
      1 dl hackad mynta eller 1 tsk torkad
      2 msk tomatpuré
      0,5 tärning grönsaksbuljong

Koka upp 5 dl grönsaksbuljong. Rensa och skär blomkål och morot i bitar och koka i tre minuter. Tillsätt cous-cous, russin, tomatpuré och gurkmeja (samt torkad mynta). Ställ åt sidan och låt svälla fem minuter under lock. Luckra upp med gaffel och blanda i färsk mynta. Servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0