Amerikanska chokladmuffins

Amerikanska chokladmuffins

12 st stora eller 20 små muffins i pappersformar.

 

4dl vetemjöl.

1 3/4dl socker.

4 tsk Fazer bakpulver.

2tsk Vanillinsocker

2 krm salt.

1 tsk kanel.

1 dl Ögoncacao.

100 gr grovhackad Fazer Block mörk.

1 ägg.

3 dl mjölk.

1 dl olja.

 

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vanilinsocker, salt, kanel och cacao. Rör om och blanda väl. Tillsätt chokladhacket. Vispa ihop ägg, mjöl och olja ca 1 min. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt för 12 st muffins eller 20 st pappersformar. Grädda i 20-25 min i mitten av ugnen. Små muffins ca 15 min.

Tips

Grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen. Byt ut vetemjölet mot specialvetemjöl för att få fluffigare muffins.

Lycka till!

inskickat av Sonya

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0